Eficoden Koodi101-kurssille osallistunut Veeti vietti kuukauden mittaisen kesätyöjakson Eficodella ohjelmoinnin parissa.

Kun kiinnostuksenkohteet ja mahdollisuudet sattuvat hyvin samaan linjaan, on edellytykset onnistumiselle luotu. Maunulan Yhteiskoulussa, Helsingin Matematiikkalukion puolella, opiskellut Veeti on tästä erinomainen esimerkki. Millainen oli Veetin kokemus kesätöistä Eficodella?

Ensikosketus Eficodeen

“Osallistuin koulussani järjestettyyn Eficoden Koodi101-kurssiin, jossa käsittelimme verkkokehitystä sekä koodasimme muutamia pieniä projekteja” Veeti kertoo.

“Olen työskennellyt tietotekniikan parissa jo pienestä lähtien. Opettelin itsenäisesti HTML:ää, CSS:ää, sekä muutamia muita ohjelmointikieliä. Osallistuin kaikkiin kouluissani järjestettäviin ohjelmointikursseihin; ja kun kuulin Koodi101-kurssista ja sen sisällöstä, kiinnostuin välittömästi.”

 Kurssin loppupuolella opiskelijoita kannustettiin hakemaan Eficodelta kesätöitä;. Veetillä päätös kesätyön hakemisesta kävi nopeasti.. “Hakemuksen lähettämisen jälkeen sain kutsun työhaastatteluun, jonka jälkeen minulle jo soitettiinkin, että olin saanut hakemani kesätyöpaikan”, Veeti virnistää.

Kesätyön odotukset täyttyivät

Eficoden Helsingin toimiston hissin ovet aukesivat Veetille ensimmäisen kerran työhaastattelussa. “Huomasin ensimmäiseksi hyvin pehmeän näköiset sohvat. Sain nopeasti käsityksen, että toimiston ilmapiiri on rento ja mukava.” Kuukauden kesätyöjakson jälkeen Veeti vakuuttaa käsityksensä osuneen oikeaan! 

Ensimmäinen työpäivän alkoi HR:n perehdytyksellä, jonka jälkeen Veeti tapasi mentorinsa Aleksin. Loppupäivä kului ohjelmointiprojektiin tutustumiseen ja tarvittavien työkalujen asentamiseen. “Ensimmäisinä päivinä parikoodasin mentorini kanssa, kunnes siirryin itsenäisempään ohjelmointiin”, kertoo Veeti kesätyön alusta. Kuukauden aikana Veeti ehti ansiokkaasti kehittää projektin kaikkia osa-alueita, kuten frontendiä, backendia ja tietokantaa.

“Odotin pääseväni koodaamaan edes jonkin verran, mutta odotin myös joutuvani siivoamaan varastoa tai muuta vastaavaa; pääsin kuitenkin suoraan ohjelmoinnin pariin, joka tuli minulle positiivisena yllätyksenä!”

“Veetillä on edellytykset timanttiseksi ammattilaiseksi”

Olin suunnitellut Irinan kanssa, että mentoroisin Veetin työskentelemään sisäiseen projektiin, jossa työskentelen. Aluksi suunnitelmana oli, että Veeti työskentelisi kanssamme noin puolet hänen työajasta, jolloin toinen puolisko olisi ollut HR:n laatimia työtehtäviä”, kertoo Veetin mentorina Eficodella työskentelevä Aleksi Mustonen. Taka-ajatuksena oli, ettei täysipäiväiseen ohjelmointiin tottumaton kesätyöntekijä kuormittuisi liikaa, ja toisaalta pääsisi näkemään myös erilaisia tehtäviä. Veetin perehdyttäminen projektiin alkoi Aleksin kanssa pariohjelmoinnista, sekä pienten featureiden toteuttamisesta. Veeti oppi projektin työkalupakin nopeasti ja teki huolellista jälkeä. “Siispä päätin antaa Veetille enemmän vastuuta ja annoin hänelle suurempia featureja toteutettavaksi itsenäisesti. Olin positiivisesti yllättynyt, kun Veeti suoriutui annetuista tehtävistä itsevarmalla asenteella” Aleksi kehuu mentoroitavaansa. Tässä vaiheessa oli huomattu, että Veeti on kykeneväinen työskentelemään täysipäiväisesti projektin parissa. “Veetistä näkyi, että koodia on tullut kirjoitettua ennenkin” Aleksi tuumaa hymyillen.

“Veetin vahvuutena on tehokkuuteen pyrkiminen”, toteaa Aleksi ja avaa asiaa: kaikki manuaalisesti tehtävät toiminnot löytyivät koodieditorista skriptattuna. Kun tehtyä työtä piti parannella, Veeti otti mentorin tai teknologiajohtajamme Markon kehitysehdotukset vastaan ja pyrki pohtimaan, mikä on paras ratkaisu jokaiseen tilanteeseen. “Oli myös ilahduttavaa huomata, että Veeti ei epäröinyt neuvoa minua, mikäli tein jonkun asian väärin!” naurahtaa Aleksi.

“Veeti kykeni toteuttamaan projektiimme tärkeitä ominaisuuksia, jotka tulevat olemaan käytössä lopullisessa sovelluksessamme. Sen lisäksi, että Veeti oppi lyhyessä ajassa toteuttamaan featureja sekä front -että backendiin, hän myös laati huolellisesti automatisoidut testitapaukset tekemälleen työlleen. Uskon, että Veetillä on kaikki edellytykset kehittyä alan kiven kovaksi ammattilaiseksi!” kehuu Aleksi Veetiä.

Efifamily toivottaa Veetille onnea jatko-opintoihin ja kiittää hienosti sujuneesta kesätyöjaksosta!

 

Voit tutustua Eficoden perustamaan Koodi101-ohjelmaan lisää täällä: https://www.koodi101.fi/.

Julkaistu: 3. heinäkuuta 2018

Päivitetty: 9. kesäkuuta 2021

Efilife