Kuinka digitaalisia palveluita pitäisi kehittää? Käyttäjäkeskeinen suunnittelu, iteratiivinen käytettävyystutkimus ja ketterä kehittäminen on yhdistelmä, jolla syntyy hyviä digitaalisia palveluita.

Käyttäjäkeskeinen suunnittelu, iteratiivinen käytettävyystutkimus ja ketterä kehittäminen on yhdistelmä, jolla syntyy hyviä digitaalisia palveluita. Kun tähän lisätään syvällinen Devops-osaamisemme, uskallamme luvata, että meillä on hyvä näkemys siitä miten digitaalisia palveluita pitäisi kehittää.

Parhaimmillaan nykyaikaiset työkalut ja menetelmät mahdollistavat korkean automaatioasteen ja luotettavan laadunvarmistuksen, jolloin tuotteiden julkaisu on merkittävästi nopeampaa ja käyttäjien todellisiin tarpeisiin voidaan kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Työkalut ja menetelmät eivät kuitenkaan yksin riitä. Tarvitaan uudenlaista kulttuuria, käytäntöjä ja osaamista.

Kuinka pitkään kestää ideasta julkaistuun tuotteeseen tai päivitykseen? Kuinka suuri osa toistuvasta työstä on automatisoitu? Miten tunnistaa tämänhetkiset kipupisteet ja haasteet? Nykyinen toimintatapa haasteineen näyttää erilaiselta liiketoiminnan omistajan, suunnittelijan ja kehittäjän näkökulmista. Paras tapa rakentaa kokonaiskuva, on tuoda saman pöydän ääreen eri rooleissa toimivat ihmiset.

 

Eficoden Digital Product Building Toolkit -design-peli

DPB Toolkit on Eficoden kehittämä design-peli ja valmennustyökalu, jolla ihmiset saadaan saman pöydän ääreen yhdessä kehittämään. Peli syntyi siitä, että tarvitsimme itse uusia, toimivia fasilitointityökaluja auttaakseemme asiakkaitamme entistä paremmin prosessikehityksessä. Löimme viisaat päämme yhteen ja tuloksena syntyi DPB Toolkit.

Pelin avulla voidaan vetää tuloksellisia ja tehokkaita, mutta innostavia työpajoja. Sen tavoitteena on tehdä abstraktista palvelukehitysprosessista käsinkosketeltava korttien ja pelialustan avulla. DPB Toolkit taipuu myös moneen muuhun käyttötarkoitukseen. Sillä voidaan esimerkiksi suunnitella yksittäistä kehittämishanketta, toteuttaa projektiretroja tai kouluttaa uusia toimintatapoja.

Olemme testanneet DPB Toolkitiä jo lukuisissa pelisessioissa ja se toimii kuten toivoimme. Peli helpottaa yhteistä keskustelua, synnyttää oivalluksia ja auttaa tunnistamaan kehityskohteita.