Eficoden uusi UX-Studio mahdollistaa asiakkaiden, käyttäjien ja suunnittelijoiden kohtaamisen sekä tarjoaa käytettävyystestaukseen ja palvelumuotoiluun tilat.

Eficode rakentaa upouutta UX-Studiota Helsingin ytimeen. Uusi UX-Studio mahdollistaa Eficoden asiakkaiden, digitaalisten palvelujen käyttäjien ja suunnittelijoiden kohtaamisen sekä tarjoaa käytettävyystutkimukseen ja palvelumuotoiluun ensiluokkaiset tilat. 

Adage ja Eficode yhdistyivät keväällä ja työntekijät pääsivät muuttamaan uusiin, yhteisiin tiloihin Pohjoiselle rautatiekadulle jo seuraavalla viikolla. Kesän aikana ahkerat remontoinnin äänet ovat kuitenkin kaikuneet toimistolla. Kysyimme Eficoden UX-tutkimuspalveluista vastaavalta Raino Vastamäeltä, miksi uuden karhealla toimistolla pistetään samantien seinää matalaksi ja mitä tiloilla tavoitellaan.

Tutkimusjohtaja Raino, mitä uudet tilat tulevat tarjoamaan Eficoden asiakkaille?

UX-studio rakentuu 5. kerrokseenKäyttäjien osallistaminen palvelukehitykseen jatkaa kasvuaan, joten tarvitsemme entistä suurempia ja tehokkaampia tiloja modernilla teknologialla. Kantavana ideana on että Eficoden suunnittelijat, asiakkaat ja palveluiden loppukäyttäjät kohtaavat toisensa ja luovat yhdessä maailmanluokan tuotteita ja palveluita.

Adagen tutkimustilat Arabianrannassa olivat toimivat, mutta halusimme pistää vielä paremmaksi.

Asiakastutkimukseen ja yhteiskehitykseen suunnitellut tilat mahdollistavat tehokkaan ja ketterän työskentelyn. Nämä tilat rakennetaan nimenomaan palveluiden suunnittelua, asiakastutkimusta ja -kohtaamista varten. Adagen tutkimustilat Arabianrannassa olivat toimivat, mutta halusimme pistää vielä paremmaksi. Rakennamme nyt neljä rinnakkaista testitilaa yksilöhaastatteluita ja käytettävyystestejä varten sekä kaksi ryhmäkeskustelutilaa kaikilla herkuilla. Tilamme tarjoavat myös puitteet yhteiskehittämiselle eli co-design -sessioille ja palvelumuotoilu-workshopeille.

Viimeisenä silauksena UX-Studio-konseptiimme kuuluu, että tarjoamme hyvät työtilat myös asiakkaillemme. Nyt kun Eficode toimii Kampissa, Helsingin ytimessä, ajattelimme, että asiakkaamme voisivat yhtä lailla hyötyä keskeisestä sijainnistamme. Asiakkaamme ovatkin tervetulleita työskentelemään uusissa tiloissamme. Pisteenä iin päälle meillä on Tiki-baariksi sisustettu avoin asiakastila, jossa on helppo vaikka vain piipahtaa kahville ja jossa voimme myös toteuttaa tapahtumia ja avoimia työpajoja.

Tutkimustilojen kanssa on kuulemma lähdetty myös hifistelemään?

Tutkimusjohtaja Raino Vastamäki, Eficode

Voi kai sen noinkin sanoa! Olemme panostaneet viimeisimpään AV-tekniikkaan, mutta lisäksi tiloista löytyy vanha kunnon puoliläpäisevä peili poliisisarjojen tyyliin. Nämä mahdollistavat niin asiakkaille kuin suunnittelijoille tutkimusten laadukkaan live-seuraamisen. Toki kaikkia meidän tutkimuksia pystyy seuraamaan myös streamattuna netin yli mistä päin vain.

UX-Studion tilat ovat myös hyvin äänieristettyjä. Tehokkaan äänieristyksen lisäksi yksi testitiloista on räätälöity siten, että sen valotehoa voidaan säätää erityisen tarkasti. Näin testikäyttäjät voivat nähdä tuotteiden ja palveluiden tai vaikkapa valokuvien värit vakioituna, tai juuri sellaisena kuin ne on oikeasti tarkoitettu havaittaviksi. 

Miksi tutkimus ja yhteiskehitys on yhä tärkeämpää palveluiden ja liiketoiminnan kehitykselle?  

Asiakaskokemuksen ja palveluiden käytettävyyden merkitys digitaalisten palveluiden ja tuotteiden kilpailutekijänä kasvaa yhä. Pelkkä tekninen toimivuus ei enää riitä, vaan kuluttajat haluavat helppoa, näppärää ja kiinnostavaa, ja työntekijät tarvitsevat tehokkaita työtä tukevia ja aikaa säästäviä sovelluksia. Ilman käyttäjien osallistumista kohderyhmien tarpeita vastaavien palveluitten kehittäminen olisi hyvin hankalaa.

Pelkkä tekninen toimivuus ei enää riitä, vaan kuluttajat haluavat helppoa, näppärää ja kiinnostavaa, ja työntekijät tarvitsevat tehokkaita työtä tukevia ja aikaa säästäviä sovelluksia.

Lisäksi ketterä kehitys hyötyy siitä, että asiakkaat ja käyttäjät ovat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kiinteästi osa kehitystiimiä, näin saadaan valmiiksi hyviä tuotteita nopeasti markkinoille. Nyt uusien tilojen myötä asiakkaiden, käyttäjien ja kehittäjien on entistä helpompi kohdata toisensa.

Kiitos Raino! Lopuksi vielä. Milloin tiloja päästään hyödyntämään toden teolla?

UX-Studion ovien tulisi aueta vielä syyskuun aikana. Tervetuloa piipahtamaan kahveilla tai keskustelemaan käytettävyystestauksesta.

Tarjoamme myös uusien tilojen kunniaksi 10 ensimmäistä käytettävyystutkimustilausta UX Studiollamme kampanjahintaan, joten kysy myös tästä lisää Eficoden käytettävyysasiantuntija Sofi Weckmanilta, sofi.weckman@eficode.com puhelin 040 536 3335 tai tutkimusjohtaja Raino Vastamäeltä raino.vastamaki@eficode.com tai puh. 050 309 6169.