Sorry! Your browser is not supported on this site and it might be acting a bit wonky. Please use Firefox, Chrome or Edge instead

Mikrotietokoneharrastus jalostui opiskeluksi ja lopulta ammatiksi – haastattelussa Eficoden seniorikonsultti Timo Stordell

Written by:
Ossian Väisänen

Mikrotietokoneharrastus jalostui opiskeluksi ja lopulta ammatiksi – haastattelussa Eficoden seniorikonsultti Timo Stordell

“Ensimmäinen työpäiväni Eficodella oli positiivinen kulttuurishokki. Meno oli hyvin erilaista verrattuna aikaisempiin työpaikkoihini. Huomasin heti, että työntekijät päästelivät suustaan asioita, joita he oikeasti ajattelivat, ajatusten sisällöistä välittämättä. Urallani konservatiivisuuteen tottuneena erilainen ilmapiiri oli raikas tuulahdus. Ensimmäisenä työpäivänäni itselleni vielä vieras kollega kysyi, voiko hän kutsua minua nimellä “Storba”. Kaipa se onnistuu, naurahdin.” Tämä ensimmäisestä työpäivästä lähtöisin oleva lempinimi on jäänyt Eficoden nykyiselle seniorikonsultille Timo Stordellille tähän päivään asti.

Kiinnostus tietotekniikkaan kehkeytyi mikroharrastuksesta jo Timon ollessa yläasteikäinen – siihen aikaan kotitietokoneita kutsuttiin mikroiksi, lyhenteenä mikrotietokoneesta. Commodore 64 -pelikonsolin kanssa puuhailu kuului koulun ja nukkumisen ohella normaaleihin viikkorutiineihin. Timon kiinnostus vanhoihin koneisiin on säilynyt nykypäivään asti. Harrastus muuttui opiskeluksi, kun Timo siirtyi lukion jälkeen opiskelemaan tietotekniikkaa Tampereen teknilliseen korkeakouluun. 90-luvun puolessa välissä alkanut työura eri teknologiayrityksissä vei Timon lopulta Eficodelle vuonna 2013.

Nyt 45-vuotias “Storba” kuuluu Eficodella henkilöstön senioriosastoon. Siirtyminen Eficodelle oli Timon mukaan oikea valinta. “Koin Eficoden osaavana, mielenkiintoisena ja kasvavana yrityksenä. Devops-tiimissä oli tullessani 20 henkeä, nyt tiimi koostuu jo 70 työntekijästä. Samalla yrityksen koko henkilöstömäärä on kolmessa vuodessa tuplaantunut. Eficoden hyvät puolet ovat silti säilyneet, ja aikaisemmin uralla tutuksi tulleiden eri korporaatioiden hierarkiakäytännöt eivät ole edelleenkään näkyneet arjessa. Tuntuu, että asiat hoituvat helposti eivätkä päätökset ole useiden portaiden takana.”

Millaista konsultin arki todella sitten on? Timon mukaan konsultin työ on pääosin ongelmanratkaisua. Konsultti on myös tiimin vastuuhenkilö, joka saapuu työpaikalle yleensä ensimmäisenä. Yhteisöllisyys ja tiimihenki on tärkeässä roolissa. “Konsultin työssä parasta yhteisöllisyyden lisäksi on se, että työ keskittyy konkreettisen lopputuloksen aikaansaamiseen ja opettaa koko ajan uutta. Olen aina tykännyt ongelmanratkaisusta.”

Timo on nyt työskennellyt jo lähes kaksi vuotta testiautomaatioprojektin parissa, ja työn on arvioitu valmistuvan ensi kesään mennessä. “Mieletöntä ja palkitsevaa, että pystyy näkemään oman tiimin tekemän 1500 testin lähes 3 vuorokautta kestävän ajon tulokset käytännössä”, hän summaa.

Eficode hakee lisää taitavia konsultteja joukkoonsa. Katso uudet avoimet työpaikat osoitteesta http://www.eficode.fi/ura/ tai lähetä avoin hakemuksesi suoraan osoitteeseen careers@eficode.com.