• Ota yhteyttä
 • Etsi

  Webinaaritallenne

  Kuinka kestävä ohjelmistokehitys säästää kokonaiskustannuksia?

  sustainable software

  Tiedätkö, mistä ohjelmistokehityksen kokonaiskustannukset muodostuvat? Usein katse on kehitysprojektin kuluissa ja huomio siinä, että palvelun ensimmäinen versio saadaan ulos. 

  Toteutusprojekti on kuitenkin vain pieni osa ohjelmiston kokonaiskustannuksista. Pahimmillaan toteutusprojektiin käytetty raha heitetään hukkaan. Muutaman vuoden päästä saatetaan huomata, että palvelu on korjauskelvoton, kun esimerkiksi saavutettavuusvaatimusten edellyttämiä kehitystöitä ei voida järkevästi toteuttaa eikä asiakkaiden tarpeisiin kyetä vastaamaan.  

  Kestävän ohjelmistokehityksen osalta ei riitä, että tähdätään ensimmäisen version julkaisuun vaan on katsottava pidemmälle, jotta sovelluksen elinkaaren kokonaiskustannukset pysyvät hallinnassa.

  Tässä webinaarissa opit, kuinka teet ohjelmistokehitystä kestävällä tavalla huomioiden palvelun koko elinkaaren ja säästät rahaa.  

  Agenda

  • Mitä on kestävä ohjelmistokehitys ja miksi se edellyttää jatkuvaa validointia aina konseptista toteutukseen.
   • Miten varmistat, että konsepti täyttää liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeet ja vahvistat, että se on toteutettavissa ratkaisuilla, jotka ottavat huomioon myös tulevaisuuden kehitystarpeet.
   • Toteutustyön osalta kuulet siitä, miten testi- ja julkaisuautomaatio mahdollistavat sujuvamman jatkokehityksen, laadukkaamman lopputuloksen sekä pidemmän elinkaaren ja sitä kautta kokonaiskustannukset pysyvät alhaisempina.

  Webinaari soveltuu jokaiselle, joka haluaa tehdä ohjelmistokehitystä paremmin tai ostaa sitä fiksusti kokonaiskustannukset huomioiden.

   

  Kesto: 45 min + 15 min kysymyksille

  tapio-rantanen-portrait

  Tapio Ingström

  Software Director, Eficode

  Tapiolla on pitkä historia ohjelmistokehityksen saralla. Koulutukseltaan hän on ohjelmistotuotannon DI Tampereelta ja lisäksi hän on ehtinyt toimia yrittäjänä, web-kehittäjänä, mobiilikehittäjä, projektipäällikkönä sekä tiiminvetäjänä. Eficodella Tapio on ollut myös mukana useissa Eficoden tekemissä ohjelmistoauditoinneissa ja päässyt näkemään millaisia ongelmia monilla vanhoilla järjestelmillä on.

  Juho Juutilainen Eficode-1

  Juho Juutilainen

  Lead Designer, Eficode

  Palveluiden ja prosessien kehittäminen on Juhon kutsumusammatti. Hän aloitteli uraansa brändi- ja tuotteistusprojekteilla kunnes kiinnostui interaktiosuunnittelusta, joka toimi porttina palvelu- ja liiketoimintamuotoiluun. Viime aikoina hän on ollut hyvin aktiivinen myös digitaalisen transformaation puolella auttaen liiketoimintaa, suunnittelijoita ja kehittäjiä tehokkaampien työtapojen käyttöönottamisessa ja prosessien jatkuvan kehittämisen fasilitoinnissa.

  Katso webinaari