Teknologia- ja designyritys Eficoden perustama KOODI101-kurssi vie nykyaikaista ohjelmointiosaamista lukioihin. Kurssin tavoitteena on tarjota lukiolaisille välineet monipuolisen ja nykyaikaisen ohjelmistotuotannon opetteluun sekä näyttää käytännön esimerkkien kautta kuinka hauskaa ohjelmointi on.

Lukiolaisille suunnattu KOODI101-kurssi konkretisoi ohjelmistokehittäjän työtä. Perinteisistä ohjelmistokursseista se eroaa siten, että jokainen KOODI101:n käynyt lukiolainen osaa tuottaa ja julkaista internetistä käytettävän ohjelmiston, joka hyödyntää myös esineiden internetiä (IoT). Kurssilla opiskellaan siis koko modernin ohjelmistokehityksen kaari ammattimaisista työtavoista ja työkaluista lähtien.

Kevään 2019 osalta KOODI101-kurssi käynnistyi helmikuun alussa Pohjois-Tapiolan lukiossa Espoossa. Kurssille osallistuu yhteensä noin 25 oppilasta Espoon kuudesta eri lukiosta. Keväällä kurssi tullaan toteuttamaan myös Maunulan lukiossa Helsingissä. Ensimmäisen kerran kurssi järjestettiin keväällä 2018. Eficoden lisäksi kurssin järjestäjätahoihin kuuluvat teknologiayhtiö Unity ja peliyhtiö Rovio.

”Työmarkkinoilla on huutava pula osaajista. Päätimme luoda ammattilaisten suunnitteleman ohjelmisto-opetuskokonaisuuden KOODI101:n, koska haluamme parantaa lukiolaisten resursseja opiskella ohjelmointia hyvin resursoidun ja korkeatasoisen kurssin avulla. Lisäksi ennen kaikkea haluamme näyttää lukiolaisille, että nykyaikainen koodaus on oikeasti kivaa, helppoa ja kiinnostavaa. Tuloksia näimme jo heti viime kevään jälkeen, kun ensimmäisiä kurssilaisia tuli meille kesätöihin ja osaksi oikeita projektejamme. Ammattimaisen koodauksen opiskelun voi siis aloittaa jo lukioikäisenä”, KOODI101:n perustanut Eficoden teknologiajohtaja Marko Klemetti iloitsee.

Kurssi kestää kahdeksan viikkoa ja opetusta on kaksi kertaa viikossa. Toisen viikkotunneista vetää Eficoden asiantuntija ja toisen viikkokerran ohjaa paikallinen lukion opettaja tai viime kevään oppilas. Tavoitteena onkin, että KOODI101 on monistettava kurssikokonaisuus ja materiaalit tukevat sitä, että lukioiden opettajat ja edistyneemmät oppilaat voivat jatkossa yhdessä pitää KOODI101 kursseja.

Kurssin sisällössä käydään lävitse useita ohjelmistotuotannon eri osa-alueita toimivien sovellusten toteuttamiseksi ja julkaisemiseksi, muun muassa käytettävyyttä ja käyttöliittymiä, ohjelmistojen toteutusta ja julkaisua, esineiden internettiä sekä pelikehitystä.

Lisätietoja:
Marko Klemetti, Eficoden teknologiajohtaja, KOODI101:n perustaja, marko.klemetti@eficode.com, 044 522 59 27
Sofi Weckman, Markkinointipäällikkö, sofi.weckman@eficode.com, 040 536 3335