Skip to main content
  • Yhteystiedot
  • Etsi

    Webinaaritallenne

    Saavutettavuudella kohti kestävämpää kehitystä

    accessibility transparent  2

    Miltä näyttää saavutettavuuden ja käytettävyyden tulevaisuus? Erityisryhmien huomioiminen digitaalisessa kehityksessä tarkoittaa paitsi parempaa saavutettavuutta kaikille, myös yhtenäistä asiakaskokemusta ja kustannussäästöjä. Sen ansiosta yritykset voivat myös luoda kokonaan uusia tulovirtoja, kun palvelut ovat helppokäyttöisiä ja kaikkien saavutettavissa. 

    Kun saavutettavuusdirektiivin vaatimukset on täytetty, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen miettimään kuinka saavutettavuus huomioidaan jatkossa kestävästi osana kaikkia digitaalisen kehittämisen prosesseja. 

    Tervetuloa maksuttomaan webinaariimme oppimaan aiheesta! Webinaarissa on viittomakielinen tulkkaus.

    Tässä webinaarissa opit

    • mitä ovat käytettävyyden ja saavutettavuuden trendit sekä mitä on jatkuva saavutettavuus
    • kuinka Turun kaupunki teki verkkopalveluistaan saavutettavat
    • kuinka kommunikaation erityisryhmien huomioimisella yritys voi erottua edukseen kilpailijoista
    • kuinka OP:n Design Systeemi nopeuttaa kehitystiimien tuotekehitystä keskitetyillä saavutettavuusratkaisuilla ja yhtenäistää asiakaskokemusta.

    Tutustu myös Eficoden saavutettavuus- ja käytettävyyspalveluihin

    Katso tallenne

    Ohjelma

    Mitä ovat käytettävyyden ja saavutettavuuden trendit lähivuosina? Miten saavutettavuus ja käytettävyys varmistetaan nyt ja tulevaisuudessa? Mitä on "jatkuva saavutettavuus"?

    Turun kaupungin saavutettavuusprojekti päättyy mobiiliratkaisujen tullessa saavutettavuuden piiriin kesäkuussa. Saavutettavuus ei ole koskaan projekti, mutta kahden vuoden rytistyksessä on koettu niin huippuhetkiä kuin saavutettavuuskuplan räjäyttäneitä alhoja matkalla kohti kaikkia palvelevia digipalveluja.

    Viime aikoina ovat otsikoihin nousseet niin viittomakielen tulkit Valtioneuvoston kanslian koronatiedotuksissa, Netflixin kuvailutulkkausominaisuudesta innostuneet yhdysvaltalaisrekkakuskit kuin Pikku Kakkoselle kommunikoinnin tukimenetelmien käytöstä myönnetty Aivoliiton tunnuspalkinto. Kommunikaation erityisryhmien huomioiminen ei nykypäivänä olekaan vain marginaali-ilmiö, vaan tapa erottua, brändätä ja ilahduttaa niin uusia kuin vanhoja asiakaskohderyhmiä. Mm. saavutettavuusdirektiivin, ikääntyvän väestön ja lisääntyvän maahanmuuton myötä yhä useampi tarvitsee korvaavia ja tukevia kommunikoinnin keinoja palveluja käyttäessään. Miten sinun organisaatiossasi voitaisiin hyödyntää kommunikointimenetelmien skaalaa?

    OP Design Systeemi mahdollistaa monenlaisia hyötyjä, kuten mm. yhtenäisen asiakaskokemuksen rakentamisen, teknisen velan poiston, helposti ylläpidettävän brändityylin, suunnittelijoiden ja kehittäjien yhteistyön vahvistamisen ja merkittävät tuotekehityksen kustannussäästöt. Kuuntele OP TechPod -jakso missä tästä aiheesta on kerrottu tarkemmin. 

     

    Eficode julkaisee teettämänsä saavutettavuusaiheisen kyselyn tulokset.

    Puhujat

    meuronen_antero pic

    Antero Meuronen

    Design Lead & Design System Owner, OP

    Anterolla on yli 17 vuoden kokemus digitaalisten asiakaskokemuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta media- ja finanssialalta. Hänellä on yli 8 vuoden design-johtamisen kokemus erilaisten design-tiimien ja -organisaatioiden osalta.

    Viimeisen kolmen vuoden ajan Antero on vetänyt OP Ryhmän Design Systems -tiimiä vastaten OP Design Systeemin visiosta, strategiasta, tavoitteista, mittareista ja tiekartasta ja rekrytoinneista. OP Design Systeemi ylitti kaikki vuoden 2020 tavoitteet ja se on erittäin onnistuneesti lanseerattu koko organisaatioon. Design systeemin asiakaskokemus sitä hyödyntävien asiakkaiden osalta on todella korkealla.

    sanna moisala

    Sanna Moisala

    Erityisasiantuntija, Turun kaupunki

    Sanna Moisala työskentelee digitaalisten palvelujen kehittämisen parissa. Aiemmin hän on työskennellyt verkkoviestinnän parissa, joten saavutettavuus on kulkenut työssä kevyemmin tai syvemmin vuosien ajan.

    Petri Nikkanen

    Petri Nikkanen

    Liiketoimintavastaava (tulkkaus), Sivupersoona Oy

    Petri Nikkanen toimii Sivupersoona Oy:n tulkkauksen liiketoimintavastaavana, vastaten viittomakielen tulkkauksen ja puhevammaisten tulkkauksen lisäksi saavutettavuuspalveluiden myynnistä ja kehittämisestä.

    portrait-raino_vastamäki

    Raino Vastamäki

    UX Research Director, Eficode

    Raino Vastamäki on käytettävyyteen ja saavutettavuuteen erikoistunut psykologi. Raino vetää Eficoden digitaalisten palveluiden käyttäjäkokemukseen ja saavutettavuuteen erikoistunutta tutkimustiimiä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus palveluiden ja tuotteiden käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta.