Sorry! Your browser is not supported on this site and it might be acting a bit wonky. Please use Firefox, Chrome or Edge instead

Vapautta, vastuuta ja palautetta - haastattelussa Eficoden henkilöstöpäällikkö Irina Nordström

Written by:
Ossian Väisänen

Vapautta, vastuuta ja palautetta - haastattelussa Eficoden henkilöstöpäällikkö Irina Nordström

“Minutkin sai hetkeksi hiljaiseksi, kun työsopimusta allekirjoitettaessa kysyttiin, minkä tietokoneen ja puhelimen haluan. Siis kaikista maailman vaihtoehdoistako?”, muistelee Eficoden henkilöstöasioista vuoden alusta saakka vastannut Irina Nordström.

Moni muukin asia Eficodella on ehtinyt yllättää teollisuudesta ohjelmistotaloon hypänneen HR-ihmisen. “Minut on yllättänyt nopeus - hyvässä ja pahassa. Koska päätöksentekoprosessi on kevyt, asioita päästään toteuttamaan nopeasti. Jopa niin nopeasti, että joskus kannattaisi ensin tuumata ja vasta sitten toimia. Toisaalta onhan se mahtavaa, että parhaimmillaan työnhakija voi saada haastattelukutsun samaksi iltapäiväksi, eikä meidän työntekijöiden tarvitse ihmetellä kysymystensä kanssa viikkokausia. Työympäristö sopii hivenen kärsimättömälle luonteelleni hyvin.”

Eficoden keski-ikä on 33 vuotta, ja IT-alalle tyypillisesti suurin osa työntekijöistä on miehiä. Irina kokee kuitenkin, että työyhteisö on moninaisempi kuin koskaan aiemmin hänen urallaan.

“Jotkut firmat rekrytoivat tietoisesti samanhenkisiä ihmisiä tiimeihinsä, mutta me uskomme siihen, että ihmisten erilaisuus lisää luovuutta. Kun huomaa, että on ihan ok olla sellainen kuin on omine mielipiteineen ja mielenkiinnon kohteineen, voi töihin saapua rennoin mielin.”

Irinan mukaan Eficodella annetaan - projektien aikataulut huomioiden - valtavasti vapautta työn toteuttamiseen.

“Toimin päivätyöni lisäksi myös ryhmäliikuntaohjaajana ja olen saanut jumppatunnit sovitettua aina työkalenteriini sopivaksi. Toisaalta tiettyjen työtehtävien takarajojen lähestyessä minulle ei ole mitään ongelmaa kaivaa illalla konetta esiin. On mahtavaa, että joustoa löytyy puolin ja toisin. Vapaus ja vastuu kulkevat tunnetusti käsi kädessä.”

Jokaisessa organisaatiossa on kuitenkin aina jotain kehitettävää. Irinan mukaan työympäristöön ja toimistoon liittyvät toiveet ovat tulleet Eficoden kasvaessa hyvin ajankohtaisiksi ja henkilöstökyselyissä on mm. toivottu lisää puhelinkoppeja ja neuvotteluhuoneita. Vuoden alusta Eficode muuttaakin Helsingin keskustassa Kamppiin täysin heille räätälöityihin tiloihin. Toinenkin selvä kehityskohde on jo tiedossa.

“Palaute! Miten sen antamisesta saisikin vielä helpompaa ja arkisempaa. Palkitsemme viikoittain yhden työntekijän, jota on kehuttu joko asiakkaan, esimiehen tai työkaverin toimesta, mutta haluamme tietysti myös, että jokainen työntekijä saa tulevaisuudessa riittävästi kehittävää palautetta omasta tärkeästä työpanoksestaan.”

Nyt on kuitenkin aika palata takaisin työn touhuun. Neljä uutta eficodelaista on saapunut allekirjoittamaan työsopimuksia ja Irinan tavoin valitsemaan itselleen uudet mieluisat työvälineet. Muutama kutsu työhaastatteluun pitäisi myös tehdä ennen illan combat-tuntia, joten ensi kertaan!

Eficode hakee jatkuvasti lisää taitavia asiantuntijoita joukkoonsa. Katso uudet avoimet työpaikat osoitteesta http://www.eficode.fi/ura/ tai lähetä avoin hakemuksesi suoraan osoitteeseen careers@eficode.com.